Кръгла маса на тема „Образът на прехода през очите на Петър Динеков“.

Елемент

Заглавие

Кръгла маса на тема „Образът на прехода през очите на Петър Динеков“.

Описание

На 29 септември 2021 г. в Американския център към Столична библиотека бе проведена Кръгла маса на тема „Образът на прехода през очите на Петър Динеков“. Събитието бе осъществено в рамките на проект „Преходът след 1989 г. – интерпретации на историческата промяна, социалния опит и културната памет в съвременната българска литература“, финансиран от Фонд научни изследвания, и бяха поканени проф. Славия Бърлиева и доц. Мая Иванова от Кирило-Методиевския научен център като представители на проект BG05M2OP001-1.001-0001 за изграждане и развитие на Центъра за върхови постижения „Наследство БГ“. Дискусията бе модерирана от председателя на Държавна агенция „Архиви“ доц. Михаил Груев, участие взеха и представители от Софийския, Пловдивския и Познанския университет. Основната проблематика бе свързана с архивното документално наследство на акад. Петър Динеков, както и с изданията на част от дневниците на българския учен (Петър Динеков „Записки от „прехода“, подготвени от Евелина Белчева и отпечатани в два тома през 2020 и 2021 г. в ИК „Огледало“).
В рамките на срещата бе експонирана и изложбата на Кирило-Методиевския научен център „Архивното наследство на акад. Петър Динеков“.

Колекции

Dzl_2021_br21_11_Ani_Burova_Krugla_masa_Zapiski_na_P_Dinekov.pdf

„Кръгла маса на тема „Образът на прехода през очите на Петър Динеков““, Кирилометодикон - хранилище за дигитални ресурси, accessed 26 юни 2024 г., https://repo.kmnc.bg/s/kmnc/item/92929