Интерактивни образователни ресурси за живота и делото на Кирил и Методий

Елемент

Тип на документа

Електронно помагало

Автор

Съставител Eлка Златева
Редактор Нели Ганчева
Графичен дизайн Анита Борисова

Заглавие

Интерактивни образователни ресурси
за живота и делото на Кирил и Методий

Място на издаване

КМНЦ–БАН

Дата на издаване

2023

ISBN

ISBN 978-954-9787-61-0

Страници

335

Допълнителна информация:

Дигиталното образователно съдържание, представено в електронното помагало, е авторски продукт, създаден от утвърдени изследователи в съответната област и е насочено към преподавателите в начален и среден курс в българските държавни и частни училища. То представлява богата колекция от интерактивни образователни ресурси, които допълват учебното съдържание, като представят на учениците и учителите найновите изследвания в областта на средновековната история, литература, език, изкуство.

Специален раздел в помагалото са адаптираните уроци за нуждите на българските съботно-неделни училища в чужбина.

Темите и уроците са разработени във формат на електронни курсове и достъпни за ползване от учители и ученици на електронната платформа на КМНЦ. Помагалото следва структурата на образователното съдържание, използвана на платформата – тематични курсове с богато съдържание, илюстративни изображения, интерактивни задачи и интерактивни игри, видео- и аудиоматериали, предложения за творчески занимания, допълнителни ресурси като книги, статии, публикации, филми, изложби и пр. Всяка тема започва с методическо упътване, което посочва целите, задачите и целевата група на уроците, които съдържа, представя връзката им с учебните програми, очакваните знания и умения на ученика и вътрешните и междупредметните връзки.

Колекции

Електронно помагало (2).pdf

Съставител Eлка Златева Редактор Нели Ганчева Графичен дизайн Анита Борисова. Интерактивни образователни ресурси за живота и делото на Кирил и Методий, Кирилометодикон - хранилище за дигитални ресурси, accessed 29 юни 2024 г., https://repo.kmnc.bg/s/kmnc/item/92924